Safety leadership

Individuele coaching of mentoring

Voorwerp van de begeleiding: De medewerker krijgt persoonlijke begeleiding die rekening houdt met zijn of haar professionele beperkingen en persoonlijkheid. Individuele opvolging gebeurt op het terrein. De medewerker blijft dus in zijn werkomgeving met zijn operators, zonder dat hij tijd buiten het werk moet vrijmaken.

Doelstellingen: Individuele toepassing van managementtechnieken ter aanvulling van het collectieve leerproces. Ervoor zorgen dat elke manager in staat is doeltreffend in te spelen op de attitudes en gedragingen in zijn team.

Behandelde thema’s:

De coach observeert de manager op het terrein bij de concrete uitvoering van een managementactie in verband met de opleidingsdag: een teamvergadering leiden, een medewerker bijsturen, een nieuwe medewerker onthalen of een conflict beheren. Vervolgens zal de coach met de coachee werken om:

  • de behaalde resultaten te evalueren in verhouding tot de tijdens de opleiding aangegane verbintenissen
  • de belemmeringen te bespreken die zich voordoen bij de toepassing van managementtechnieken om het leerproces en de adequate beheersing van managementtechnieken te voltooien teneinde attitudes en gedrag effectief te beïnvloeden
  • hem/haar, in coachingmodus, aan het denken te zetten. 
  • hem/haar, in mentormodus, de managementtechnieken aan te leren die nodig zijn om de ondervonden problemen aan te pakken. 

Beoogde competenties: Wij zullen uw managers nieuwe middelen en instrumenten aanreiken om hun “safety leadership” en hun leiderschap in het algemeen te helpen optimaliseren.

 

>Meer weten

individuele coaching of mentoring