EEN WINSTGEVENDE INVESTERING!

Heeft u al eens berekend wat uw ongevallen u kosten? Indien u bent aangesloten bij een verzekeringsfonds of particuliere verzekeringsmaatschappij, zullen deze organisaties de kosten in verband met uw claim in rekening brengen. Hoe meer ongevallen, hoe hoger de kosten. Minder ongevallen betekent dus minder kosten.

We ontmoeten soms klanten die ons vertellen dat arbeidsongevallen hen 300.000, 400.000 of zelfs 500.000 EUR per jaar kosten! Dat is een gigantisch bedrag!

Wat u verdient is winst. Laten we een voorbeeld nemen: als u de kosten van een ongeval met 200.000 EUR vermindert, dan wint u 200.000 EUR aan marge. Bereken nu maar eens hoeveel omzet nodig is om een marge van 200.000 euro te genereren...

Het voorkomen van ongevallen kan dus veel opbrengen!
Lees ons artikel om u te helpen de directe en indirecte kosten van ongevallen in te schatten.


 

>DE KOSTEN VAN EEN ONGEVAL BEREKENEN

 

fullmark digitaal veiligheid winstgevende investering
preventie

1 EUR GEÏNVESTEERD IN PREVENTIE BRENGT MEER DAN 2 EUR OP !

Volgens een internationale studie (in 300 bedrijven verspreid over 15 verschillende landen) die gezamenlijk is uitgevoerd door de International Social Security Association (ISSA), de Duitse sociale verzekering voor arbeidsongevallen en beroepsziekten (DGUV) en het verzekeringsfonds voor arbeidsongevallen in de sectoren energie, textiel, elektriciteit en mediaproducten (BG ETEM), levert elke euro die in preventie is geïnvesteerd daadwerkelijk 2,20 euro op voor het bedrijf.

De studie toont ook aan dat investeringen in preventie de tevredenheid en motivatie van de teams verbeteren, het merkimago van het bedrijf verbeteren en het aantal werkonderbrekingen verminderen.

U kunt het ISSA-rapport inkijken door hier te klikken.

Een verslag van het Europees Agentschap voor de veiligheid en de gezondheid op het werk (OSHA) gaat nog verder en stelt dat elke euro die in preventieve maatregelen wordt geïnvesteerd voor een bedrijf een besparing van 2,89 euro kan betekenen.

U kunt het OSHA-rapport inkijken door hier te klikken.