Veiligheidskwartiertje veiligheid

TOOLBOX MEETING

ERVOOR ZORGEN DAT DEZE VERGADERINGEN EFFICIËNT EN DYNAMISCH BLIJVEN IS EEN ECHTE UITDAGING!

Veiligheidskwartiertjes kunnen snel saai worden als dezelfde thema’s elk jaar opnieuw op dezelfde manier aan bod komen…

Daarnaast ontbreekt het sommige opleiders soms aan enthousiasme om deze veiligheidskwartiertjes te animeren. Logisch…want wat we graag doen…doen we goed, en omgekeerd!

Daarom bieden wij hen waardevolle hulpmiddelen, zodat ze over bijzonder krachtige instrumenten beschikken om deze kwartiertjes op een participatieve en dus veel doeltreffendere en aangenamere manier, zowel voor de opleider zelf als voor de deelnemers, te animeren.

Met zijn concept van “Toolbox Meeting”, biedt Fullmark een volledig nieuwe methode om van elk veiligheidskwartiertje een succes te maken!

Veiligheidskwartiertje

VRAAG OM EEN GRATIS EN NIET-BINDENDE DEMONSTRATIE!

Dank u. Uw formulier is verzonden. Wij behandelen uw bericht zo snel mogelijk.

Uw formulier voldoet niet aan de vereisten van ons spamfilter. Probeer het opnieuw.

TOOLBOX : OOK IN DIGITAAL FORMAAT!

Nieuw: Elke teamleider heeft maandelijks een kwartier toegang tot zijn beveiliging via zijn computer, tablet of smartphone.

Dankzij "Fullmark Digital", zal elke host zich in een comfortabele zone bevinden om zijn beveiliging een kwartier lang op een originele en interactieve manier te organiseren.

>Neem contact met mij op

 

veiligheidskwartiertje digitaal
RODE DRAAD-FICHES

HET "TOOLBOX"-CONCEPT : DE 12 « RODE DRAAD-FICHES » OM DE FACILITATOR TE BEGELEIDEN

We weten dat de veiligheidsfacilitators geen tijd hebben om de sessies voor te bereiden. Fullmark biedt (elke maand) een 'turnkey' blad aan om de discussie over het thema van de maand te leiden. Deze "Rode draad" sheets helpen de facilitator om de sessie op een professionele en leuke manier te leiden.

>Zie een voorbeeld van een Toolbox

NIEUW : 12 “ZOEK DE FOUTEN”-BORDEN 40*60 CM

Onze “toolbox” voor een interactieve en geslaagde veiligheidsvergadering bevat 12 grote “zoek de fouten”-borden van 40*60 cm. De borden geven heel verschillende soorten omgevingen weer: productie, logistiek, bouw & openbare werken,… Elk bord bevat 7 à 10 “fouten”…maar ook “goede praktijken”. Het is dus niet altijd even gemakkelijk om slecht gedrag te herkennen. Elk gevonden “risico” kan dan kort worden besproken. De oplossingen (de fouten) staan op de ommezijde van de poster. De opleider zal ook zelf elke fout kort toelichten.

réunion sécurité interactive
Réflexion groupe sécurité

NIEUW : 12 POSTERS “BESCHOUWINGEN” EN “ACTIES” 40*60 CM

De opleider kan op deze XL posters de ideeën van de groep met betrekking tot een bepaalde beschouwing noteren. Er is ook ruimte voor het noteren van acties die het team bereid is te ondernemen met betrekking tot het thema van de maand.

Deze poster kan dan de hele maand lang in een kader worden opgehangen…zodat iedereen zich op tijd herinnert welke vaststellingen en beloftes er werden gemaakt.

Een “WAAIER met 100 vragen over veiligheid”

Een gloednieuw spel met vragen om als team te bespreken.

Vraag een van de deelnemers om een willekeurige vraag te kiezen. Het team stelt vervolgens een aantal antwoorden of mogelijke oplossingen voor. Daarna leest de deelnemer het goede antwoord op de keerzijde van de kaart. Dit tool laat bijvoorbeeld ook toe om elke dag een ‘minuut over veiligheid’ te houden!

réunion sécurité interactive

INNOVEER: FILMPJES OVER VEILIGHEID OM UW VEILIGHEIDSKWARTIERTJES EEN VLIEGENDE START TE GEVEN

Aan de hand van onze videofilmpjes begint u elke vergadering over veiligheid (er zijn 12 filmpjes per maand) op een vernieuwende manier: elk (kort maar ingrijpend) filmpje toont verschillende vormen van goed en slecht gedrag met betrekking tot het thema van de maand.

Klik hier om een voordbeeldfilmpje te bekijken.

 

>Neem contact met mij op

 

Quart d’heure sécurité participatif

SPECIFIEKE OPLEIDING “PARTICIPATIEF VEILIGHEIDSKWARTIERTJE”

De “toolbox” van de animator van een veiligheidskwartiertje werd ontworpen opdat elke animator zijn vergaderingen op een zelfstandige manier zou kunnen beheren. Alles werd voor hem voorbereid en is gebruiksklaar.

Maar ons aanbod bestaat ook uit een specifieke opleiding “Participatief veiligheidskwartiertje”!
Dit is geen theoretische opleiding, integendeel! Op basis van het principe van collectieve intelligentie zal onze coach leren hoe een veiligheidsvergadering kan worden geanimeerd door zo weinig mogelijk zelf te spreken…en door vooral de deelnemers aan het woord te laten.