Veiligheid en preventie bij thuiswerken

Preventie: Hoe de veiligheid garanderen bij THUISWERKEN?

Bedrijven sturen nu meer dan ooit aan op thuiswerken. Maar thuiswerk kan een bron zijn van talrijke risico's en vereist daarom aangepaste preventiemaatregelen.
Met welke specifieke risico’s moet men rekening houden bij thuiswerken?

  • Risico’s met betrekking tot ergonomie en zithouding.
  • Spier- en skeletaandoeningen (MSA).
  • Het valrisico over kabels bij een kantoor aan huis.
  • Psychosociale risico’s als gevolg van minder persoonlijke contacten.
  • Het risico om “altijd” verbonden te zijn met het werk.
  • De balans tussen werk en privéleven.

Daarnaast is het belangrijk om ook de leidinggevenden niet te vergeten omdat hun rol in het team bij thuiswerken veranderd zal zijn.

NIEUW: FULLMARK HEEFT EEN SPECIFIEK BEWUSTWORDINGSPROGRAMMA ONTWORPEN VOOR THUISWERKERS! HET DOEL IS OM HEN TE BEREIKEN MET DIGITALE MIDDELEN AANGEPAST AAN HUN SITUATIE.

Veiligheid en preventie bij telewerken
Veiligheid en preventie bij telewerken
Veiligheid en preventie bij telewerken
Veiligheid en preventie bij telewerken
Veiligheid en preventie bij telewerken

Kent U onze nieuwe oplossing reeds: "GO 5 Thuiswerk Module"?

Het is een digitale, leuke en vermakelijke (en dus motiverende) tool waarmee u uw medewerkers elke week een andere veiligheidsoefening kunt laten doen. De tool is online toegankelijk en biedt ook de mogelijkheid om elkaar in teamverband uit te dagen. Er is een rapportage beschikbaar..

> NEEM CONTACT OP VOOR EEN DEMO 

DE WET EN DE GEEST VAN DE WET

Thuiswerkers hebben dezelfde rechten als werknemers op het bedrijfsterrein. Met andere woorden, de werkgever moet hetzelfde niveau bereiken voor gezond en veilig werken van thuiswerkers. Maar dit is niet eenvoudig, want de woning is een privé-omgeving en de werkgever kan deze niet betreden zonder toestemming van de werknemer. Hoe kan men dan de verplichtingen van de werkgever beheren, rekening houdend met deze beperking? Bovendien zijn naast de "materiële" risico's vooral ook de psychosociale risico's van belang als het gaat om thuiswerken. Isolement, gebrek aan sociaal contact met collega’s, de moeilijkheid om zich te organiseren en dus om het privé- en zakelijk leven te scheiden,... de problemen in verband met thuiswerken zijn complex.

Fullmark biedt een hulpmiddel om bedrijven te helpen hun verantwoordelijkheden op het gebied van gezond en veilig werken te bereiken. De "GO 5"-oplossing verhoogt het bewustzijn van grote risico's zoals ergonomische aandoeningen (goede houding: rug, handen, vermoeidheid) en psychosociale risico’s (de tijd nemen om de werkruimte te luchten en te ventileren, het isolement doorbreken door contact met anderen aan te moedigen, regelmatig contact te houden met collega's, de dag te structureren,...).

Delen van ervaring:

De tips van onze Fullmark-teams

Laat ons uw gegevens achter. Een van onze experts zal snel contact met u opnemen om zijn ervaring met andere bedrijven en vergelijkbare problemen met u te delen. Wij kunnen u geheel vrijblijvend een aangepaste oplossing bieden.

Ik wil graag meer informatie


Dank u. Uw formulier is verzonden. Wij behandelen uw bericht zo snel mogelijk.

Uw formulier voldoet niet aan de vereisten van ons spamfilter. Probeer het opnieuw.

cta