MODULE “SAFETY COACHING” VOOR MANAGERS

Durf te kiezen voor een nieuwe en originele aanpak en zorg voor een "trigger" bij elke manager of teamleider die ertoe leidt dat ze zich echt inzetten voor het versterken van de veiligheidscultuur.

“Safety Coaching” is een opleidingsaanpak die gebaseerd is op reële begeleiding, in verschillende stappen. We zorgen ook voor de aanwezigheid van de coach op het terrein, naast de managers, om hen, het hele jaar door, te helpen de veiligheidscultuur van het hele bedrijf op een meetbare en duurzame manier te versterken.

Doelstellingen :

  • Luisteren en ontdekken wat de verwachtingen, maar ook de hinderpalen zijn voor elk van hen wanneer het over veiligheid gaat.
  • “Participatieve coaching”-modus: hen zelf laten denken en redeneren…zodat ze zelf tot de conclusie komen dat veiligheid essentieel is en zelf besluiten om meer betrokken te zijn bij de veiligheid. Dit gebeurt in volledige overeenstemming met het actieplan dat samen met het Directiecomité is opgesteld.
  • Door middel van rollenspellen tal van veiligheidsmanagementtechnieken aanleren die zeer nuttig zijn voor het beïnvloeden van gedrag.
  • Het verkrijgen van een voorbeeldfunctie en het ondersteunen van gedeelde waakzaamheid.
coaching manager
DIDACTISCHE ONDERSTEUNING

DIDACTISCHE ONDERSTEUNING

Het "Safety Roadbook" is zeer waardevol omdat het de managementtechnieken bevat waaraan is gewerkt tijdens de opleidingssessies en wat je moet weten om gedrag te kunnen beïnvloeden om ongevallen te voorkomen.

Het boek is op een moderne en synthetische manier geschreven en stelt elke deelnemer in staat om zijn of haar leerproces voor te zetten.

 

>DE INHOUD VAN HET ROADBOOK ONTDEKKEN