Om stress te verminderen heb je zelf de oplossingen

"Goede stress" is altijd nuttig geweest omdat het ons in staat stelt om te reageren op een bedreiging... en het red onze huid! Aan de andere kant, wanneer we permanent "onder stress" blijven, zelfs als er geen bedreiging is, veroorzaken we chemische storingen in ons lichaam, waarvan de gevolgen niet triviaal zijn en die kunnen leiden tot burn-out.

Om vandaag goed te leven en ons gezondheidskapitaal te behouden, zodat we kunnen genieten van onze oude dagen, is het belangrijk dat we ons bewust zijn van de schade die we (onbewust) in ons lichaam veroorzaken als we niet bestand zijn tegen stress. Dan zul je zien dat enkele maatregelen (soms heel eenvoudig) alles kunnen veranderen!

Om te weten of je te gestrest bent heb je geen behoefte aan een verfijnde studie maar luistert men gewoon naar zijn lichaam... omdat ons lichaam ons iets wil zeggen! Hier is een voorbeeld van informatie of kwalen... dat ons lichaam ons stuurt: gewichtstoename, slaapproblemen, prikkelbaarheid, gebrek aan concentratie, vergeetachtigheid, communicatieproblemen met anderen, onzorgvuldigheid, mijdingsdrang, ontsteking, rugpijn, zure oprispingen, inname van medicatie...

réduire le stress

De slechte reflexen... en de juiste!

Om stress te bestrijden, zonder het moedwillig te doen, gaan we soms precies het tegenovergestelde doen van wat zou moeten! We weten nu dat intense stress ons lichaam in onevenwicht brengt. Echter, wanneer we een paar dagen verlof nemen om uit te rusten, organiseren we een goed diner met vrienden, we eten te veel (te zoet en/of te dik), we drinken alcohol (om te ontspannen), we knabbelen meer koekjes en andere hapjes, gaan we uit en feesten we tot in de vroege uurtjes... Ramp! Dit alles accentueert natuurlijk het onevenwichtigt en tekortkomingen en we komen nog vermoeider of soms zelfs ziek terug van verlof.

Om echt te herstellen, moet je het tegenovergestelde doen... en het begint met beter te eten... en minder! We zijn niet gemaakt om zo veel te eten. Veel studies tonen de deugden van verschillende nuchtere formules. Door minder te eten, leren we ons lichaam om zichzelf te reguleren, om onze reserves, onze vetten, te consumeren. Veel gezondheidswerkers zullen kunnen uitleggen hoe ze op een evenwichtiger manier moeten eten (door het bevorderen van vezels en antioxidanten). Ze zullen u tips geven om uw lever te versterken en zorg te dragen voor uw darmflora... want dit onopvallend charmante orgel is onmisbaar in je balans!

Om je lichaam te versterken en meer reserves te hebben, de middelen om stress te weerstaan, is het noodzakelijk om een volledige lichamelijke “workout” te hebben en je fysiek te versterken. De "truc" is om bewust te worden van zijn of haar lichaam, je spieren en cardiopulmonale weerstand te versterken en te werken aan flexibiliteit en mobiliteit. Hiervoor een korte wandeling maken is niet genoeg! Het is noodzakelijk om intensiever te sporten. Informeer bij professionals en maak je klaar om elke ochtend 20 minuten cardio te doen wanneer je wakker wordt!

solutions réflexes réduire stress


Heb je interesse in je gezondheid?

Het zal je teams ook zeker interesseren! Fullmark heeft een "Wellnessprogramma" ontwikkeld met een trainingsdag, workshops voor medewerkers (bijvoorbeeld tijdens uw veiligheidsdag) en een gestructureerd communicatieprogramma om deze in de loop der tijd levend te houden.

 

>Ik zou hier graag meer over weten

Terug naar lijst

Fullmark, 30 jaar ervaring

in veiligheid, preventie en welzijn op het werk